איך קונים סוס ויוצאים מזה בשלום…?
הי חברים,
כשהייתי בת 15, קנו לי הורי את הסוס הראשון שלי, סוס בן 12, מצרפת.
הסוס הזה הגיע לארץ ומייד התחלנו לנצח. החיבור ביננו היה מיידי וזכינו ל7 עונות בהן רק ניצחנו ועלינו ברמה. הנצחונות כללו כל הישג אפשרי, הבטחון האישי שלי בעצמי עלה ובכלל, היתה זאת תקופה מופלאה!
כשהייתי בצרפת לפני מספר שנים גיליתי את האמת…
מסתבר שהסוס היה בן 17 כשקנינו אותו (זייפו לי את התעודות שלו ושינו את שנת הלידה מ1973 ל1978!)…
מסתבר שהסוס המקסים הזה התחרה איתי בגובה 135 כשהיה בן 21…..
אבל מה שלא ידענו לא הכאיב לנו ונדמה היה שהוא בעצמו זכה איתי לעוד כמה שנים של נעורים…..
מפה לשם הנושא שלנו היום הוא איך לקנות סוס מחו"ל ולצאת מזה בשלום!
אותי אישית רימו, רק שהסוס היה מושלם עבורי…
בפעמים אחרות נחת לי בארץ סוס צולע…..וזה כבר שבר אותי והפסקתי לרכב למשך מספר שנים.
הנוכלים בתחום הזה הם רבים, האנשים הישרים הם בפינצטה…ולכן חשוב לנקוט באמצעי זהירות עד כמה שניתן!
והינה הטיפ:
איך קונים סוס ויוצאים מזה בשלום…?
זר לא יבין זאת, אבל למען אללו שרוצים להשקיע ממיטב כספם ולרכוש סוס,
הכנתי מספר טיפים חשובים שכדאי להכיר.
כמובן שטיפים אלו לא באים להחליף את איש המקצוע שתקחו איתכם ושייעץ לכם וישמור עליכם מקרוב כדי שלא תטעו…
בגדול, לפני שנוסעים לחו"ל, עדיף לחפש סוס קרוב אליכם. מכמה סיבות-
תוכלו לעקוב אחר התוצאות שלו, אחר הבריאות שלו, תוכלו לקשקש עליו עם אנשים שונים, תוכלו לדבר ישירות עם הבעלים ו/או הרוכב שלו, תוכלו לנסות אותו כאן ועכשיו, תוכלו לחסוך הוצאות הקשורות בטיסות בדיקות דם מלונות בחו"ל ועוד…
בכל זאת החלטתם להביא?
מזל טוב-
שימו לב!!
1. תבקשו לראות וידאו של תחרויות
תבדקו האם הסוס התחרה באופן רציף…אם לא- אולי היתה פציעה "ששכחו" לספר לכם עליה…
בקשו לראות את האתר של ההתאחדות המקומית- שם יופיעו כל תוצאות הסוס…אולי הוא לא התחרה 130 כפי שהמוכר טוען? אולי כן התחרה אבל נפסל…?
2. בקשו לדבר עם הבעלים ישירות! הסוחר הרי לא מכיר את הסוס לעומק…אין אפשרות? תתחילו לחשוד…
3. כשאתם מנסים את הסוס- תוודעו שאין לו יותר מידי מרץ (לונג'/ מישהו אחר שיעלה לפניכם). אבל- שלא ירכבו לפניכם הרבה זמן ובטח שלא יקפצו…אתם רוצים להרגיש את הסוס כמה שיותר טבעי בלי הכנות של מקצוענים לפניכם…
4. אם אתם יכולים- תפתיעו! תגיעו גם בזמן שהמוכר לא יודע שאתם מגיעים! ראיתם שיש סוס למכירה? תגיעו אפילו בלי לתאם מראש. כך תראו את הסוס במצב הכי טבעי שלו…
5. אהבתם את הסוס? נסו אותו גם באינדור (מגרש מקורה), גם במגרש בחוץ, אם אפשר- גם בחול וגם בדשא (צליעות…), תעשו לו לונג', תרכבו עליו בתחרות אם אפשר…אה…תנסו אותו בחווה נוספת…שימו לו מכשול מים…(כן, יש הפתעות…) ותמציאו- תזרקו מעיל על המכשול…תראו מה קורה…
6. אהבתם? אז הגיע תור הוטרינר…אף פעם אל תקחו וטרינר שהמוכר ממליץ עליו ובטח לא את זה שהוא עובד איתו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אם אפשר- תכינו רשימת וטרינרים מראש של אותו איזור. אתם יכולים גם לשלוח צילומים לוטרינר שלכם בארץ (אימייל המצאה מעולה!) (ותעשו טובה, תבקשו לשמור דגימת דם מיום הבדיקה…יכול להיות שהסוס מסומם ותזדקקו להוכחה בהמשך…בכל זאת סוחרי סוסים…)
7. אם אתם רוצים לשלם מינימום ולקבל את הסוס הכי טוב שאתם יכולים- אל תלכו לסוחר, תנסו לאתר סוסים מהבעלים הראשונים שלהם…איך עושים את זה? את זה קל לעשות בארץ, או במדינה בה אתם חיים…יותר קשה בביקור של 4 ימים בחו"ל…
8. אל תגלו את התקציב שלכם, תבקשו לראות סוסים ולקבל מחיר עבור כל אחד מהם…אם תגידו את התקציב גם הסוס ששווה 15,000 יורו פתאום יוצג לכם כסוס ששווה 35,000…
9. אם אתם רוכבים חדשים יחסית, עדיף לכם סקול מסטר, סוס בן 9 ומעלה, שכבר מנוסה ויתן לכם מהנסיון שלו…
10. אם אתם מרגישים או שומעים את המשפט "כרגע זה קשה אבל עם אימון זה יסתדר"- קחו צעד אחורה, זה לא הסוס בשבילכם, עדיף סוס עליו אתם מרגישים כימייה מהרגע הראשון.
11. לא התאהבתם? אל תקנו! (הטיפ שהכי קשה לביצוע…)
12. עדיף להגיע עם המאמן שלכם! הוא מכיר אתכם וידע להתאים לכם את הסוס הנכון.
13. אם נדמה לכם שהסוס מזייף או אפילו צולע- אל תשאלו שאלות, רדו מייד בלי להסביר אפילו למה…אין טעם בויכוח שהמוכר יטען שהוא לא צולע, שהינה, אחרי חימום קל זה משתפר וכו'…פשוט רדו מייד והמשיכו הלאה!
14. תשאלו שאלות, אם יש ילדה עובדת באורווה- תתפסו אותה בצד ותחקרו על הסוס…כמה זמן הוא שם? בעיות מיוחדות? למה הוא למכירה? מי רוכב עליו בדרך כלל? איך הוא בתחרויות? האם בולע אויר? האם מתנדנד מצד לצד? האם צולע? האם יש לו קוליקים…ועוד…
15. תחתימו את המוכר שאם מסיבה כלשהי, בפרק זמן המוסכם על שניכם, הסוס מגלה בעיות שלא עליתם עליהן בזמן הקנייה (התנהגותיות/ בריאותיות)- שאתם תוכלו לבטל את העסקה, להחזיר את הסוס (גם אם עלות הטיסה עליכם!), ולקבל את כספיכם חזרה ללא שאלות! וללא עורכי דין ומשפטים מיותרים!
בקיצור,
קניית סוס בחו"ל עלולה להגמר בקניית חתול בשק…
לכן עדיף עשרות מונים לקנות בארץ המוצא שלכם, קרוב אליכם…
אם אני נוסעת לקנות סוס בחו"ל- אני עושה עבודת שטח לפני הנסיעה…
בכל מקרה- אני בודקת קודם כל מה יש למכירה קרוב אלי ורק אחר כך נוסעת…
לטיפים נוספים הכנסו: